pinksterkamp Dwingeloo (PKD)

26-02-2012 10:48

Wanneer: 26 Mei t/m 28 Mei 2012

Waar: Het kampterrein Dwingeloo (Drenthe) labelterrein van Scouting Nederland.

Als scout en/of explorer ben jij van harte welkom op de 55e Pinksterkamp Dwingeloo. Het PinksterKamp Dwingeloo wordt jaarlijks tijdens het  lange pinksterweekeinde op het Kampeerterrein Dwingeloo (Drenthe) georganiseerd, dat een labelterrein van Scouting Nederland is. Het PKD  is bestemd voor groepen uit heel Nederland en is een landelijke  activiteit. Het PKD in 2012 wordt het voor de 55e  keer georganiseerd. Een staf met een brede ervaring binnen Scouting  organiseert jaarlijks dit kamp bestaande uit ongeveer 200 tot 250 scouts en 100 explorers.
Voor de prijs hoef je het niet te laten € 29,00 per deelnemer is gewoon een koopje voor een beregezellig en tof kamp met dit jaar als centraal thema:
 
"Aliens from Kepler-11"
In een sterrenstelsel ver, ver hier vandaan leeft een zeer  intelligent volk dat ook nog eens technologisch sterk ontwikkeld is. Na  duizenden jaren rustig op hun planeet bij Kepler-11 te hebben geleefd  besluiten ze de werelden om hen heen te gaan ontdekken. Dapper trekken ze met hun ruimteschepen er op uit naar planeten waar  nog niemand is geweest. Kort geleden ontdekten ze 4 onbekende en  bewoonde planeten.
 
Ze besloten van elke planeet een aantal bewoners naar hun schip te halen om te zien wat voor 'mensen' het zijn. Eén van die planeten wordt 'Aarde' genoemd en men haalt inwoners op uit het plaatsje Maaskant.... Wat zal er gebeuren als vijf verschillende 'mensachtigen' elkaar voor  het eerst ontmoeten? Zijn ze allemaal wel zo slim als wordt gedacht? Er  zijn de ontdekkingsreizigers van Kepler-11 wel zo vredelievend als ze  zich voor doen? Dat kun je alleen te weten komen als je dit jaar rond Pinksteren in Dwingeloo bent. https://www.hetpkd.nl/